Izberite jezik

elektro pirnat logo

Pokličite nas!

041-617-334

centralni nadzorni sistem

Centralni nadzorni sistem (CNS) nadgrajuje pametno inštalacijo, saj je pametna inštalacija po naravi decentralizirana. To pomeni, da niso vse funkcije dostopne z enega mesta. Centralni nadzorni sistem omogoča popolni vpogled in poseg v inštalacijo preko uporabniku prijaznega vmesnika.

Lahko je realiziran na navadnem računalniku, ali pa na zaslonu na dotik (primer montaže: stena v hodniku). Uporabniku grafično prikazuje stanje naprav (luči, naprav, napake, itd.) in merjene količine (temperature, veter, električna energija, itd.). Omogoča tudi enostaven pregled funkcij in njihovo upravljanje. Določenim funkcijam lahko sam uporabnik spreminja parametre glede na osebne želje ali potrebe. Na voljo so tudi urniki, pregled zgodovine podatkov, obveščanje prek elektronske pošte glede pomembnih dogodkov v hiši in še bi lahko naštevali.

Program ne deluje samo z KNX/EIB sistemom, ampak tudi drugimi, naprimer: LON, BACnet, Profibus, Instabus, Honeywell, JCI, itd.

Za izvedbo centralno nadzornega sistema uporabljamo program BCON podjetja ICONAG. Za katerega smo tudi sistemski partner za slovenijo.

Pridobljeni certifikati:

Certifikat osnovnega šolanja v šolskem centru podjetja v nemčiji.
Sistemski partner za BCON za slovenijo.